Kedvenc családi csirkeétel. Mindenki nagyon szereti, ezért gyakran is készül a konyhámban. Combból a legfinomabb, de aki a csirkemellet jobban kedveli, abból is nyugodtan lehet csinálni.
elkészítés
A csirkecombokat kicsit sózzuk, és mindegyiket egy fél szelet baconbe tekerjük.
Egy tepsit olajjal megkenünk, ráhelyezzük a húsokat és füstölt szalonna darabokat dugdosunk közéjük.
A húsok alá öntjük a bort.
Alufóliával letakarva, 180 fokos sütőbe tesszük.
Kb. 1 óra elteltével levesszük a fóliát és a húst pirulásig sütjük (ez további 15-20 perc).
Végül a tejfölt elkeverjük a szaftjába és átrotyogtatjuk (5-10 perc alatt).
Én tettem a combok tetejére 2 szál rozmaringágat is. Ettől még mennyeibb lett a csirke íze és az illata is. Köszönet az egyszerű, de nagyszerű receptért!
Nekünk ez lett a szentestei menü. Egyszerűen isteni lett! Én felsőcombból készítettem, magyaros sült keverékkel kentem be és hagytam kb félórát pácolódni a húst. Köretként krumplipüré és krokett volt. Úgyhogy nagyon köszönöm!!!!!!!!!!!!!!!
Én ezt az ételt 35 éve készítem -kis változással- , családom és a barátok kedvec étele. A csirkedarabokat nem tekerem bele a szalonnába, hanem kolozsvári szalonnából apró csíkokat vágok, felével bebélelem a tepsi alját,ráteszem a csirkedarabokat,és beborítom a maradék szalonnával.Fóliával beborítva -40 perc sütés után- a boros szaftba belekeverem a tejfölt és ezzel a lével locsolgatva pirosra sütöm. Rizzsel szeretjük.