- előkészület: 10 perc
- sütés: 110 perc
hozzávalók 4 főre
- 1 egész csirke (kb. 1,2 kg-os)
- só, bors
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 ág rozmaring
- 2 ág kakukkfű
- 1 babérlevél
- 40 g olvasztott vaj
- ½ fej vöröshagyma, durvára vágva
- 1 sárgarépa, durvára vágva
- 250 ml forró csirke alaplé
story
A sült szafttal való öntözes által a csirkehús nem szárad ki sütés közben.
elkészítés
- A csirket megmossuk, majd szárazra töröljük.
- Kívül-belül sózzuk, borsozzuk. A rozmaringot, kakukkfüvet, babérlevelet és a fokhagymákat dugjuk bele.
- Melegítsük elő a sütőt 220 fokra. A csirkét fektessük a mellére a tepsiben. Szórjuk köré a hagymát és a sárgarépát és öntsük le a vajjal.
- Toljuk a sütőbe. 30 perc múlva a csirkét fordítsuk meg, egy kis levest öntsünk alá, a sütőt állítsuk 160 fokra és süssük tovább kb 60-80 percet. Közben gyakran öntözgessük a csirkét a sült szaftal és ha kell öntsünk is még hozzá.
- A sütési idő leteltével kapcsoljuk ki a sütőt és hagyjuk benne a csirkét 10 percet pihenni.
- A sült szaftot egy kis levessel felfőzzük, egy lábasba szűrjük és továbbfőzzük, míg egy kicsit besűrűsödik. A szaftot a csirkéhez tálaljuk.
recept adatok
-
Beküldve:2009.08.06
-
Nézettség:2.127
-
Receptkönyvben:33
-
Elkészítve:13
-
Elküldve:0
hozzászólások (0)
szólj hozzá!