Amikor legelőször akartam elkészíteni ez a receptet, még nem tudtam, hogy a nyúja hivatalos neve a dagadó. Azóta már megtanultam ;-). Igazán másnap tudjuk tálalni, mert hidegen lehet nagyon szépen szeletelni.
elkészítés
A dagadót óvatosan felszúrjuk (ezt a hentes is elvégzi nekünk), és besózzuk.
A zsemléket hideg vízbe áztatjuk.
A fokhagymát meghámozzuk és apróra vágjuk, a petrezselyem zöldjével együtt.
A darált húshoz hozzáadjuk az alaposan kifacsart zsemlét, a tojást, a fokhagymát és petrezselyem zöldjét. Sóval, pirospaprikával és őrölt borssal ízesítjük. Alaposan összedolgozzuk.
A tölteléket a dagadó üregébe töltjük, majd a végét hústűvel összetűzzük, vagy összevarjuk.
A tepsibe kevés vizet öntünk, és alufóliával letakarva kb. 1 óráig sütjük.
Levesszük róla az alufóliát, és megpirítjuk a tetejét.