SÜLTHÚSOK

NOSALTY

Töltött dagadó 3. recept

Töltött dagadó 3. recept
 
  • előkészület: 30 perc
  • sütés: 60 perc
könnyű

hozzávalók 8 főre 

 

story 

Amikor legelőször akartam elkészíteni ez a receptet, még nem tudtam, hogy a nyúja hivatalos neve a dagadó. Azóta már megtanultam ;-).
Igazán másnap tudjuk tálalni, mert hidegen lehet nagyon szépen szeletelni.

elkészítés 

  1. A dagadót óvatosan felszúrjuk (ezt a hentes is elvégzi nekünk), és besózzuk.
  2. A zsemléket hideg vízbe áztatjuk.
  3. A fokhagymát meghámozzuk és apróra vágjuk, a petrezselyem zöldjével együtt.
  4. A darált húshoz hozzáadjuk az alaposan kifacsart zsemlét, a tojást, a fokhagymát és petrezselyem zöldjét. Sóval, pirospaprikával és őrölt borssal ízesítjük. Alaposan összedolgozzuk.
  5. A tölteléket a dagadó üregébe töltjük, majd a végét hústűvel összetűzzük, vagy összevarjuk.
  6. A tepsibe kevés vizet öntünk, és alufóliával letakarva kb. 1 óráig sütjük.
  7. Levesszük róla az alufóliát, és megpirítjuk a tetejét.




Weblap látogatottság számláló:

Mai: 10
Tegnapi: 2
Heti: 10
Havi: 25
Össz.: 21 645

Látogatottság növelés
Oldal: Töltött dagadó
SÜLTHÚSOK - © 2008 - 2024 - sulthusok.hupont.hu

Az, hogy weboldal ingyen annyit jelent, hogy minden ingyenes és korlátlan: weboldal ingyen.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »