SÜLTHÚSOK

NOSALTY

Töltött dagadó 1. recept

Töltött dagadó 1. recept
 
  • előkészület: 20 perc
  • sütés: 120 perc
közepes

hozzávalók 4 főre 

  • 1 kg sertés dagadó
  • 1 kis fej hagyma
  • 1 TV paprika 
  • 5 szem gomba
  • 5 főtt tojás
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 zsemle
  • 1 tojás
  • kevés olaj
  • grill fűszerkeverék
  • őrölt bors
 

story 

Érdemes ezt a sültet előző nap elkészíteni, mert frissen nem lehet szépen felszeletelni. Hidegen viszont gyönyörű ( akár még vékony) szeletekre is vágható. 
Nálunk például  hidegen, paradicsommal, paprikával, kenyérrel fogy leginkább. Meleg változatához burgonya illik.
Kérjük meg a hentest, hogy szúrja fel nekünk a dagadót.

elkészítés 

  1. A húst bedörzsöljük a grill fűszerrel és egy tepsibe tesszük. Kevés olajat öntünk alá.
  2. A gombát és a hagymát egyszerre egy  kevés olajon megdinszteljük, a végén hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet.
  3. A zsemléket vízben megáztatjuk, jól kicsavarjuk és egy tálba tesszük.
  4. Hozzákeverjük a tojást, a megdinsztelt gombát. A főtt tojásokat apróra vágva szintén belekeverjük.
  5. Sózzuk, borsozzuk.
  6. Az így elkészített tölteléket a dagadóba töltjük. Ha nem fér bele mind , akkor nyugodtan a hús mellé helyezzük.
  7. Beleteszünk egy  paprikát.
  8. A tepsit lefedjük, és előmelegített forró sütőben sütjük. (kb.1,5-2 óra hosszat)
  9. A végén a fedőt levéve még kb. 10 percig pirítjuk.

    Nem teljesen világos, hogy a paprikát milyen formában és hová tesszük bele.
    Egész egyszerűen a hús mellé egyben, csak az íze kedvéért. El is lehet hagyni. Én a sültek mellé általában szoktam tenni vagy paradicsomot vagy paprikát ízesítés képpen.

    Biztos finom az amit te írsz, de én egész máshogy csinálom és nagyon finom.
    A töltelékbe darálthúst is teszek,főtt tojásokat kockáravágva és fűszerezem,mint a fasírtot.
    Aztán a dagadót ketté vágom,hogy a tölteléket beletudjam rakni és bevarrom.
    Utánna kívűlrőlbepácolom,mint a grillhúst és a tepsibe teszem,olajat vagy zsírt rakok alá és 1 pohár vízet és lefóliázom,amikor már belemegy a villa,leveszem a fóliát és pirosra sütöm.
    Szerintem próbáljátok ki,nagyon finom!!!

    a töltelékbe tett még egy kis elkapart csirkemájat ,vagy májkrémet is,és egy csipet pirospaprikát. Én midig így csinálom ,szerintem érdemes kipróbálni!




Weblap látogatottság számláló:

Mai: 8
Tegnapi: 14
Heti: 22
Havi: 37
Össz.: 21 657

Látogatottság növelés
Oldal: Töltött dagadó
SÜLTHÚSOK - © 2008 - 2024 - sulthusok.hupont.hu

Az, hogy weboldal ingyen annyit jelent, hogy minden ingyenes és korlátlan: weboldal ingyen.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »