Ez egy egyszerű, könnyen elkészíthető, nagy konyhai jártasságot nem igénylő étel. Elrontani lehetetlen. Egyszóval biztos siker. Tetszés szerint variálhatjuk benne a sajtokat, szándékosan nem is tüntettem fel a hozzávalóknál a sajt fajtákat. Én most edámi, ementáli, maasdam és gouda sajtokkal bundáztam a csirkét. Természetesen egyfajta sajttal is készíthető, viszont többfélével finomabb. Ez az étel még egy nagy pozitívummal bír: langyosan és hidegen egyaránt kínálható, így például vendégség előtt egy nappal elkészíthetjük.
Natúr vajkrémmel készül, mint pl. a Milli.
Fólia nélkül tehető a sütőbe, közben azért néha nem árt rápislantani, de nekem még sosem égett meg a teteje.
Ma kipróbáltam ezt a fantasztikus receptet! Egyszerűen mennyei.Nagyon finomra sikerült
Szia,én is csinálok gyakran ilyet,de a sütés előtt,még nyakon öntöm az egészet 2 dl. főző tejszínnel,igy még porhanyósabb!Sőt néha ugy is csinálom,hogy a hús alá karikára vágott burgonyát teszek,igy a köret is megvan!
A mai nap folyamán kipróbáltuk a sajtos csirke csodát. Mi is burgonyával és tejszinnel operáltunk, 1 réteg burgonya, majd a csirke, majd ismét a burgonya volt a tálban a sorrend.
Én már többször készítettem ezt a fajta sajtos csirkét,a tejszínes változatát is, nem csak mellét, a combját is
Sziasztok,úgy is próbáltam,hogy szeletelt bacon szalonnával kibéleltem a jénait,és utána tettem bele mindent---igy a leges-leg fincsibb!
Köszi ezt a receptet, igazán kiváló és nagyon jól sikerült!!! A krumplis változatát készítettem, és még annyival egészítettem ki, hogy a fűszerezésnél fokhagymát is nyomtam rá. Felejthetetlen! Tényleg nagyon jó az oldal, egy ideje már szinte csak innen főzök!
Ma én is kipróbáltam,és tényleg mennyei...és valóban gyorsan meg lehet csinálni,még a sütőnek se volt ideje bemelegedni,már összeraktam.Sütni azonban szerintem elég 35-40 percig,a hús omlós-puha lett,a szósz krémes-isteni!Nekem krumplival nehéznek tűnt,egy könnyű salátát csináltam hozzá jégsalátával,paradicsommal,őszibarackkal,olivaolajos-citromos-sós-borsos öntettel.A férjem,aki szakács(nem is akármilyen!),úgy betolt 2 adagot,hogy öröm volt nézni!Köszi a remek receptet!
Hihetetlenül finom volt!!! Mellé krumplit csináltam, és egyszerre sütöttem őket a sütőben. Hamar készen lett, és megnyaltuk utána minden ujjunkat! :) Nagyon köszönöm a receptet, az évfordulónkra tökéletes ebéd volt!!!!
Tényleg nagyon fincsi ez a csirke. Én a só és bors mellé fokhagymát is szoktam rá reszelni és így hagyom állni a húst egy órán át .Gratula a recepthez !
Én régóta készítem, de kicsit másként, ha van kedvetek próbáljátok ki...
A jénai, vagy tepsi alját bacon szalonnával borítom. A kiklopfolt, 1 órát tejben áztatott csirkemellett enyhén sózom, lisztben, tojásban megforgatom, és rárakom a bacon szalonnára. Reszelt sajtot szórok rá, melybe füstölt sajt is került. Aztán megint csirkemell, majd sajt, amíg tartanak a hozzá valók.
Az utolsó sor csirkehusira megint terítek egy sor bacon szalonnát, a maradék sajtreszeléket 1 pohár tejfölben elkeverem, és rákenem a bacon tetejére, majd betolom a hideg sütőbe. Kb. 1 óra alatt gyönyörű aranybarnára sül.
Különféle salátákat szoktam hozzá készíte
Ez a tipusó csirke nálunk is nagyon bejön a baconos verzióval szoktam csinálni rétegesen husi sajtba kis tejszin bacon..legutoljára egy tortaformába sütöttem meg és igy elég jópofa let ..husi torta:-))
Szia én fokhagymás tejben szoktam áztatni egy éjszaka.
Ezt nem lehet elrontani. Én dupla natúr vajkrémet tettem hozzá, így finom krémes állaga lett(2 db csirkemell) Másnap melegítve is nagyon jó(tejfölös uborkasalátával)!
Ma kipróbáltam és isteni!!! Nagyon finom lett :) 45 perc után már megbarnult a teteje, úgyhogy kisebb lángon sütöttem tovább.